We krijgen momenteel heel vaak de vraag of we het een beetje overleven in tijden van corona door de verplichte sluiting…

Mindset en Ownership

14 maart 2020 zal altijd in mijn geheugen gegrift zijn als de dag waarop de wereld stilstond, terwijl een storm raasde door mijn hoofd. De serotonine en melatonine moesten plots maken voor cortisol, mijn bedrijf ging van groeimodus naar  overlevingsmodus, en dus ook mijn lichaam. Stress!

Maar stiekem ook wel spannend! Adrenaline bracht me in volle focus en in een can-do-bring-it-on modus. Yes, ik word nog eens uitgedaagd als ondernemer om mijn creativiteit aan te wakkeren en het huidig business model over een andere boeg te gooien. De ervaringen van de voorbije 3 jaar hebben me geleerd dat ik persoonlijk en met O’yo sterker uit elke crisis kom. Zolang ik de opportuniteiten blijf zien, ownership neem en niet in een doemdenkende mindset ga. Easier said than done, zeker wanneer de rest van je land zich eerder in het laatste scenario bevindt dan het eerste en angstpolitiek de overhand neemt… 

Een groter bewustzijn creëren naar het belang van een gezonde levensstijl, dat is onze missie. Daarom was het meer dan ooit belangrijk dat we open bleven voor afhaal.

Let food be thy medicine and medicine be thy food.

Want ook voor jullie is er een opportuniteit, om jezelf en je eigen welzijn eens op de eerste plaats te zetten. Je werkt je gezondheid zelf in de hand door je immuniteit te versterken, dankzij de gezonde voedingsstoffen. Dit in combinatie met voldoende slaap, veel bewegen en verminderde stress. Wanneer je een infectie krijgt dan zal je lichaam voldoende in staat zijn om het virus zelfstandig af te breken. Het is niet direct het virus dat de schade berokkent, maar jouw lichaam door het gebrek aan immuniteit. Wat helaas in de huidige moderne samenlevingen geen evidentie is, en eerste instantie sterke wilskracht vraagt. Als men er al van bewust is…wie gaat dat bewustzijn creëren? Alleszins niet de overheid en al zeker niet de farmaceutische sector. De ownership, de wil om je leven zelf in handen te nemen ligt dus bij jezelf.

“You can’t exercise your way out of a bad diet.”

Act while everybody else is waiting…

We beslisten dus intern om vanaf 14/03 open te blijven voor take away (voorlopig enkel Deliveroo en Ubereats). Dat bleek vrij snel de juiste beslissing te zijn. Uit jullie bestellingen en vragen bleek er een duidelijke nood aan brunch food te zijn, dus creëerde ik de week nadien ons survival brunch box pakket. Een brunch box vol lekkere ingrediënten die je lang kan bewaren en voor mij persoonlijk deel uitmaken van mijn dagelijks ontbijt.

De box was een duidelijk succes en gaf me veel hoop en goeie moed. Jullie enthousiaste en dankbare reacties gaf ons het hart onder de riem en de motivatie om te blijven doorzetten. We worden er enorm gelukkig van om te zien hoe jullie gretig bestellingen plaatsen niet alleen voor je zelf maar ook om anderen (geliefden, collega’s, vrienden, familie, zorgverleners) te verrassen en te verwennen. We hebben jullie solidariteit enorm gevoeld. Niet alleen naar ons toe maar ook naar elkaar. Laten we blijven stil staan in het hier en nu, en samen de wereld mooier en gezonder maken.

Survival versus growth

Naast het lanceren van een online bestelmodule, de brunch box, de eigen pancake mix (later meer), zijn we ondertussen aan het nadenken over andere nieuwe business opportuniteiten en zullen de groeiplannen mogelijks bijgestuurd worden. Dus om te antwoorden op jullie vragen: ja focus lag initieel op overleven maar is nu mede dankzij jullie terug aan het shiften naar investeren en groeien, weliswaar met de nodige up en downs. De ene week beslissen jullie massaal om afhaal te bestellen, de andere week ligt het volledig op zijn gat. Tja, het zijn voor jullie dan ook onduidelijk en onzekere tijden, en het is en blijft een beetje zoeken naar een gezond ritme.

Maar eerlijk, had dit ons 2 jaar eerder overkomen betwijfel ik of we dit wel overleefd hadden. Mijn gedachten gaan uit naar alle startups en beginnende ondernemingen die het nu hard te verduren hebben. Dus blijf zeker allemaal lokaal en Belgisch kopen en steunen, of het nu bij mij is of bij mijn lieve collega’s, maakt niet uit, zolang het een gezondere en betere samenleving promoot! We are all in this together. 

Stay strong & healthy!

Liefs,

Phaedra
Happy ladyboss

Wil je graag onze survival brunch box tot bij jou thuis geleverd krijgen? Dat kan  door het online te bestellen in onze winkel , indien je in één van de volgende postcodes woont: 9000, 9050, 9040, 9030, 9032 (uitgez. havengebied).

Blijf op de hoogte

Ben je geïnteresseerd in nieuwtjes over gezond eten en leven? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en volg O'yo op de voet.